torsdag 26. april 2012

Hemingways Cuba

Jeg har blogget om Hemingway's Cuba tidligere. Her er flere bilder fra besøket på Cuba. I og utenfor Havanna er han fremdeles veldig tilstedeværende.Fra hotellet han bodde på i Havanna, Ambos Mundos. Her kan man besøke det faste rommet han hadde. Da Martha Gellhorn kom på hotellet og fikk se hvor rotete han hadde det der begynte hun sporenstrek å lete etter et sted de kunne bo. Så fant hun vakre Finca, pusset det opp (12 hjem pusset hun opp i løpet av livet) og de flyttet dit.

Hagen i Finca Vigia

Statuen som ble satt opp av ham i havnen i Cojimar.7 kommentarer:

 1. Ja, dette var morsomt å se de bildene fra Cuba, og at de tar vare på hans minne så sterkt. Egentlig vet jeg jo det feks. fra Vigdis Hjort sin bok, "snakk til meg" hvor hun er der og forteller en del om besøket i Hemingway sitt hus.
  Kult innlegg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - er ikke den boken kjempegod? Hun er så god på å beskrive det hun så bra har observert.

   Slett
 2. Takk for innlegg. Enda en god grunn til å dra til Cuba! :-) En venninne kom nettopp hjem fra en 10-dagers salsakurs-tur. Hun skal ned igjen i oktober. Veldig fristende å få med meg Hemingway OG salsakurs på samme utflukt til høsten! *vurderer*

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, så gøy! Hvilket reiseselskap er det som har de turene?
   Ja - det er klart du å reise til Cuba! Det er fantastisk, og reis nå - før det overfylles av amerikanere. Det er nok ikke så lenge før de får lov til å reise dit fritt gjen.

   Slett
  2. Nettsiden heter salsaferie.com. Solveig Fredriksen styrer dette fra Norge. Send meg gjerne en mail på mykindlejoy@gmail.com dersom du trenger mer info :-)

   Slett
 3. Nå fikk jeg VEEELDIG lyst å ta meg en tur dit! Det er fantastisk å følge din Hemingway fase, kjempemorsomt!

  SvarSlett
 4. Clementine: reis til Cuba! Det er fantastisk!
  Jeg har mange Cuba innlegg på bloggen, alt ligger under etikketen Cuba :-) Der finner du også bøker som kanskje kan være noe for deg.

  SvarSlett