tirsdag 28. mai 2013

Michael Palin - Helt sant!

Michael Palin er en av mine store helter. Reiseprogrammene hans er kjempegode, han er en ekte globetrotter. Palin er nettopp fylt 70 år (5.mai) og er kjent for sine bidrag til verden gjennom Monty Python, A fish called Wanda og Olme Beist. Nå koser han seg med å reise, lage reiseprogrammer (han har laget knallgode programmer om Hemingway), skriver reiseskildringer og skjønnlitteratur. I denne boken bruker han alt han har av kunnskap om reise og skriving - og resultatet er ypperlig!

Bokens hovedperson heter Keith Mabbut. Han  er en desillusjonert journalist som ut av det blå får tilbud om å skrive en bok om den hemmelighetsfulle miljøaktivisten Melville. Motvillig tar han oppdraget og humper inn i det som skal bli hans livs oppdrag. Han reiser til India og finner Melville, og jommen finner han ikke tilbake til seg selv også. Selvsagt ikke uten utfordringer og problemer.

Dette er en knallbra bok! Underholdende, lærerik, god skrevet og med en drivende god fortelling. Skal du ha med deg en bok hjem fra bokhandelen, ønsker å bli overrasket og få den gode lesefølelsen, ja da er dette boken! Vi får håpe forlaget oversetter flere bøker av ham - jeg kan ikke vente med å lese "Hemingways chair" av samme forfatter!

Anbefales! God bok!

6 kommentarer:

 1. Høres spennende ut, men hva har Keith Mabbut å gjøre med Michael Palin?

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha - jeg har rettet den opp. han er bokens hovedperson :-)

  SvarSlett
 3. Reiseprogrammene til Michael Palin har jeg alltid likt, for ikke å snakke om Monty Python! Jeg visste ikke at han også skrev skjønnlitteratur, det er bøker jeg skal notere meg.

  Takk, Jannicke! Så spennende at du skal til Jerusalem, jeg tror boken av Delisle vil komme godt med - helt annerledes enn de vanlige turist-brosjyrene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Melusine: Han er helt super, boken er en fin blanding - han trekker mye på reiseerfaringene sine.
   Jerusalem er ikke før etter sommeren, og jeg må holde igjen for ikke å begynne på Delisle med en gang. Jeg elsket den han har om Nord-Korea. Anbefales!

   Slett
  2. Den fra Nord-Korea har jeg nå bestilt på biblioteket :)

   Slett
  3. Kos deg! Den er knallbra!

   Slett