fredag 5. oktober 2012

Turen går til USA - direkte fra Skandinavia

Fra våren 2013 flyr SAS direkte fra København til San Francisco


I et tidligere blogginnlegg anbefalte jeg at du ikke bruker amerikanske flyselskap mellom Europa og USA hvis du kan unngå det - enkelt og greit fordi servicen er dårlig - i hvertfall hvis vi sammenligner med de gode europeiske selskapene som KLM, Lufthansa, AirFrance, Finnair og selvsagt SAS.

Personlig er SAS (og Lufthansa) mine foretrukne flyselskap, de er punktlige, ryddige og gir meget god service. I tillegg har SAS en del turer som går direkte ut fra Skandinavia, noe som korter ned reisetiden og forenkler hele turen.

Down town Chicago


SAS flyr til tre byer i USA: New York, Washington og Chicago. Du kan reise via København til alle tre, du kan fly fra Stokholm til Chicago og New York og Oslo har direkterute til New York. Fra 8.april 2013 kan du også fly fra København til San Francisco - et etterlengtet tilbud som vi kan forvente blir en suksess.

Sears tower i Chicago

SAS er medlem av Star Alliance og samarbeider med de amerikanske selskapene Continental og United. Personlig gjør jeg alt for å unngå å fly med United - særlig på lange turer som går fra den ene kysten til den andre. Servicen er ekstremt dårlig, det er trange fly og ingen comfort som for eksempel tepper, puter, matservering eller tilbud om aviser. På en syv timers tur er dette en svakhet og derfor er det ekstra gledelig at SAS nå dekker vestkysten ved å fly til San Francisco.

Down town Chicago sett fra Lake Michigan


USA er et fantastisk reisemål og jeg har blogget begeistret om dette i flere innlegg - du finner dem samlet i denne lenken. I San Fransisco er det nå stor festivitas for Golden Gate's 75 års jubileum, du finner mye god bloggomtale om historien til Golden Gate i denne Berkeley-baserte bloggen. Vi kan håpe og nesten regne med at SAS inviterer oss til California med noen gode tilbud når de i april 2013 åpner direkteruten til San Francisco så hvorfor ikke benytte anledningen og for eksempel legge påsketuren til en av verdens vakreste og mest spennende byer? Eller til en av de andre byene SAS flyr til.  New York er en av verdens mest besøkte og berømte meteropoler, Chicago og Washington er kanskje ikke like omtalt som de fantastisk sjarmerende og særpregede byene de er. Mye å velge mellom og jeg lover deg at du får smaken på USA hvis du først tar turen og da er det supert at vi har et flyselskap som tør å satse på gode ruter til the land of hope and glory!

God tur!

East Bay, Bay Bridge og San Francisco 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar