søndag 6. februar 2011

Tolv magiske reiser. Reisebok for leselystne -Jens Riisnæs (red.)

For noen dager siden fikk jeg Tolv magiske reiser i postkassen min. Boken består av 12 beskrivelser av reisemål, skrevet av  kjente globetrottere. Første kapitelet er skrevet av Michael Palin, en av mine personlige favoritter blandt de reisende  kjendisene, og han skriver om Hemingways Cuba. Etter å ha pløyet meg gjennom diverse bøker om Cuba, av cubanske forfattere, filmer fra Cuba, filmer av cubanere i eksil, og kontinuerlig cubansk musikk på øret, var dette et skikkelig høydepunkt. Fremstillingene av Cuba er ofte negative og deprimerende, men Palin beskriver det Cuba som jeg håper å få oppleve.

I tillegg til Cuba er det mange spennende destinasjoner (samtlige er spennende) og i helgen har jeg blant annet vært gjennom Nord-Iran med Thomaz Goltz, eventyr på Krim med Neal Ascherson og før jeg legger meg i kveld skal jeg en svipptur til Japan, Nordover fra Kyushu med Will Ferguson.

Denne boken er et skattkammer for alle som liker å lese og å reise. Må-ha-bok!

Anbefales hemningsløst, både som forberedelse for reise og som reisevenn når stuen er verden og drømmene er reisen.

God bok!

4 kommentarer:

 1. Hvor har du kjøpt denne? Foreløpig blir det nok mest med drømmene, men en dag skal jeg utforske verden. I mellomtiden får jeg fortsette å utforske Europa, og ellers sitte i sofaen og drømme meg vekk til Cuba med Michael Palin. Der minnet du meg forresten på at jeg har "Sahara" av Michael Palin stående i hyllen. Den kan jeg begynne med =)

  SvarSlett
 2. Takk for fristende boktips! Denne kjenner jeg at jeg bare må kjøpe. :)

  SvarSlett
 3. Denne er herved notert! (Men tror jeg må lese den PÅ reise, hvis jeg leser den hjemme kommer jeg bare til å bli rastløs.)

  SvarSlett
 4. Labben: du får den på haugenbok.no og helt sikkert på nomaden.no

  SvarSlett