Sommeren er her, og for mange av oss betyr det fiskesuppe i diverse varianter. Dette er en av mine favoritter. Jeg har funnet den i "Politi og anarki" - Bjørneboes essaysamling. Han omtaler suppen som "min trøstesuppe, min store, lastefulle suppe".
Masse extra virgin oliveolje i en stor jerngryte.
Hemningsløse mengder med hvitløk
Varm opp olje og hvitløk, fres fisk, blekkspryt og reker raskt, for så å legge til siden
Masse persille
Salvie
Basilikum og annet digg av urter du måtte ha på kjøkkebenken eller i urtehagen
5-6 tomater (jeg bruker gode hermetiske tomater - erfaringen er at tomater som ikke er veldig mye og solmodne ikke blir spesielt gode i suppen)
Kok godt sammen, det skal bli en tykk, oljete, tomatgrøt, med masse grønne urter
Legg i diverse sjømat, fisk, skjell, reker, blekksprut o.l.
Fyll på hvitvin til sjømaten er dekket
Kok lenge og grundig (jeg koker litt før jeg tar i sjømaten, sånn at ikke den blir helt sønderkokt)
Salt og pepper
Etterfyll med hvitvin, men pass på så ikke suppen blir tynn
Mm, dette er snadder - bak et godt hvitt brød til (jeg tar brødet i rund kakeform, da blir det rundt og svært og innbydende)
Server med godt smør til det varme brødet og selvsagt masse god hvitvin.
Bon appetit!! Sommeren kan begynne!
Jeg forbinder såvisst ikke fiskesuppe med sommer! Men oppskriften så fristende ut, og hadde passet på en regntung dag som denne.
SvarSlettDu som bor ved havet? Det finnes nesten ikke noe som er mer meditativt enn å fiske, for så å dra hjem og lage suppe på fersk fisk. Prøv denne - den passer både på regndager og solskinnsdager!
SvarSlettJeg bor ved fjorden, men har ikke båt. Det er allikevel viktig for meg at Havet ligger der det ligger; rett i nærheten!
SvarSlett