onsdag 29. juli 2009

Blekkblod - Cornelia Funke

Ai, ai, ai - jeg har fått en ny heltinne! For en triologi!! Med det sommerværet vi har nå er det ingen grunn til å stå opp om morgenen, eller å legge seg til å sove om kvelden for den saks skyld. Dette er en fantasireise uten sidestykke! Jeg har ikke hatt det så moro på lenge.

Blekkblod er, på samme måte som Blekkhjerte, spennende. Denne gangen er det hovedpersonene som leses inn i den andre verden, og vi skjønner raskt at det ikke kun er forfatteren som bestemmer historiens gang. Det starter med at Meggie reiser, sammen med Farid, til Blekkverden. Støvfinger - som er min absolutte favoritt - må advares mot Besta som er på vei for å ta han. Deretter ruller det videre i denne grusomme, vakre, og utrolige verdenen.

Jeg gråter med hovedpersonene, jeg frykter like mye som dem, og jeg tenker de samme tankene. Det er simpelthen vidunderlig!! For et fyrverkeri av noen bøker!

Løp og kjøp!! Fantstiske boksitater også i denne boken, og en handling som følger deg både i våken og sovende tilstand. Passer for alle fra 7-8 år til 100!!

Anbefales.

God bok!

4 kommentarer:

 1. Jeg har alle tre liggende, men på lydbok. Gleder meg til å lytte til denne trilogien!

  SvarSlett
 2. Høres spennende ut, takk for tipset. Tror eg må sjekke ut disse bøkene.

  SvarSlett
 3. wow! Det blir 1800 sider lest inn på lydbok! Hvor lang tid står det på coveret at det tar?

  SvarSlett
 4. Så bra! Har lurt på om jeg skulle lese Blekkblod. Nå fikk jeg veldig lyst!

  SvarSlett