fredag 14. desember 2012

Monika Peetz - Tirsdagsdamene. Reisen til Lourdes

Etter uker med tung og forholdsvis trist litteratur var behovet for lett og fengene bøker stort. Tirsdagsdamene lå på vent og ble et kjærkomment avbrekk.

Tirsdagsdamene er fem damer som har gått på franskkurs sammen. De møtes en gang i måneden for å spise, skravle og ha det moro. En av disse har nettopp blitt enke, og når enken finner dagbøkene til sin avdøde ektemann viser seg at han hadde forsøkt å gå pilgrimsruten til Lourdres. Uten hell.  Damene bestemmer seg for å fullføre turen.

Som seg hør og bør blir det en tur med konflikter, intriger, åpenbaringer og selvrealisering. Helt ubetalelig! Festlige damer, kjente og ukjente situasjoner, masse feel-good og mange hysterisk morsomme episoder.

Jeg tror at en av årsakene til at denne boken er så godt mottatt er at Peetz klarer å ta pulsen på kjente pronlemstillinger og at hun har klart å koke ned et persongalleri som representerer noe mange av oss kan kjenne oss igjen i. Hun legger handlingen til noe som er "i tiden", den økende populariteten pilgrimsvandring har fått. I tillegg beskriver hun ulike sider ved kvinners vennskap - vennskap som ofte er på tross av og ikke på grunn av.

Jeg storkoste meg med denne og hadde heldigvis toeren liggende. Nå håper jeg treeren er rett rundt hjørnet. At eneren skal bli film er helt supert - dette er feel good så det suser, og det kan vi ikke få nok av!

Løp og kjøp, perfekt bok for mørke vinterkvelder!
God bok.

13 kommentarer:

 1. Den har jeg ikke hørt om før. Men den fikk jeg lyst til å lese. Var inne på nettet og leste mer om den. Bøker som får meg til å le, ihvertfall innimellom, er favoritt. Har notert den opp på bøker jeg ønsker å lese.

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper at du liker den! Deilig feel good, chic lit! Med brodd.

   Slett
 2. Lette bøker som får ein til å le er herleg vinterlesing, det har du rett i. Eg noterer meg også denne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Boken er i tillegg til fin.fin koselitteratur, en super venninnnegave.

   Slett
 3. Har ikke fått med meg at det kommer en treer av denne, har nemlig de to første bøkene liggende, kanskje jeg skulle fått lest dem nå før jul?Når du nevner Chic lit så våkner jeg opp her skjønner du, er litt fan av den sjangeren selv om jeg leser en del annet også selvfølgelig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Foreløbig er det ingen treer i sikte. Desverre! Vi får j\kose oss med de to som har kommet :-)

   Slett
 4. Jeg likte også denne, selv om jeg ikke synes dem akkurat var "årets beste bok".

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er mildt sagt en overdrivelse. Dette er veldig lett og grei litteratur, uten de store litterære kvalitetene.

   Slett
 5. Jeg har lyst til å lese denne! Hvor kommer forfatteren fra?

  SvarSlett
  Svar
  1. Mener at hun er nederlender. Eller tysk. Hun har i hvertfall bodd og jobbet mange år i begge landene.

   Slett
 6. Gleder meg til filmen! Herlig bok med noe overraskende slutt

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, veldig overraskende. Det følges opp i toeren - heldigvis :-)

   Slett
 7. ja, denne koste jeg meg også med
  det blir sikkert fin film også

  SvarSlett