mandag 13. februar 2012

Corinne Hofmann - Back from Africa

Etter å ha lest The White Masai har jeg tenkt mye på Corinne Hofmann. For en dame! For et pågangsmot og for en optimisme. Hun er virkelig en stayer og en fighter utenom det vanlige.

Først av alt må jeg understreke at den litterære kvaliteten på bøkene hennes ikke er all verden. Dette er hun helt på det rene med selv og i Back from Africa skriver hun at "I understand that the book (The white masai) isn't for everyone and that I don't exactly have a doctorate in German literature". Men - det spiller lite rolle at dette ikke er bøker som blir lest for måten de er skrevet på. Det er historien hennes som er så utrolig fasinerende.

I Back to Africa møter vi Corinne etter at hun har kommet hjem fra Kenya. Hun er mager, sliten, har lav selvfølelse, føler seg fremmed og er fortvilet. Men, hun følger magefølelsen og intiusjonen, retter opp ryggen og går på. Og alt går selvsagt bra for en person som Corinne Hofmann. Hun har en beundringsverdig evne til å ta ting med fatning, lytte til sine egne umiddelbare fornemmelser og ikke minst evne til å la seg fasinere av andre hun treffer.

I boken får vi vite hvordan det går med Corinne og datteren etter de kommer hjem, og hun beskriver prosessen som førte til at hun skrev The White Masai. Hun beskriver skriveprosessen som terapi, og som et livsdokument hun kan gi datteren sin hvis det skulle skje noe med moren. Hun er helt uforberedt på hvor varm mottagelse boken får og hvordan den skal endre livet hennes.

Jeg har stor beundring for Corinne Hofmann, særlig den overlevelsesevnen hun viser og det stayer-instinktet hun åpenbart har. Hun har en evne til å ta riktige beslutninger som de fleste av oss kan misunne. På mange måter er hun helt irrasjonell, som for eksempel når hun følger hjertet og gifter seg med en masai, men på en eller annen måte klarer hun å gjøre noe med situasjonene hun kommer opp i som gjør at hun kommer ned på begge beina.

Jeg har enda en bok av henne, der hun skriver om gjenforening med sin kenyanse familie. Jeg har den på hold og gleder meg til å få vite mer om hvordan det blir å komme tilbake til familien som hun er så glad i og skriver så varmt om.

Dette er skikkelig kose-lektyre. Gå på amazon og bestill alle tre, så har du sikret påskeferien! Anbefales! God bok!

4 kommentarer:

 1. Mange gode omtaler av interessante bøker i denne bloggen. Kan ikke finne noe eksplisitt om dette på sidene, men det er kanskje en tilfeldighet at det bare er omtalt bøker av kvinnelige forfattere?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bent, hvis du ser på bloggen ser du at det er massevis av mannlige forfattere. Antageligvis er det en overvekt av mannlige forfattere.
   Janicke

   Slett
 2. De høres virkelig spennende ut, disse bøkene. Du skriver så flotte omtaler om dem at jeg får lyst til å lese dem! Takk for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Jeg håper du liker dem!

   Slett