tirsdag 10. mai 2011

Karin Alvtegen + En sannsynlig historie

Karin Alvtegen er kanskje mest kjent for krim bøker som etter sigende skal være gode, spennende og med godt driv. Jeg er for pysete til å lese sånn, men nå har hun kommet med en bok som ikke er "kriminell". Den heter En sannsynlig historie og handler om Helena og Anders - to mennsker som bærer hver sine skjebner. Helena, mannen og datteren har kjøpt en gammel gård i Norrland og gjort den om til hotel. Ekteskapet skranter og mannen flytter fra Helena som blir boende igjen med sin tenåringsdatter. Anders er en rik forretningsmann som i en alder av 45 år har hoppet av jobbekarusellen for å gjøre det han alltid har hatt lyst til. Det viser seg ganske raskt at ledigangen ikke kan fylles med materielle ting og eskapisme (les: reising) og han får en depresjon.

Helena og Anders møtes i boken og utvikler et vennskap som kanskje kan bli noe mer. Samtidig blir vi bedre kjent med disse to og det de bærer på. De har begge tatt noe valg som får konsekvenser for dem selv og de rundt seg.

Forfatteren selv beskriver på sine nettsider hvordan hun lukket ute vanskelige følelser da broren ble drept i en ulykke. Mysteriet meg er tematikken i boken, og hvor annerledes perspektivene på faktiske hendelser og følelser er fra person til person.

Jeg koste meg skikkelig med denne. Etter tung litteratur i ukesvis var det godt med noe lettere. Alvtegen er en light-utgave av Ida Jessen og min helt Jens Grøndahl, og anbefales på det varmeste. Gode beskrivelser av å ha tenåringer i huset, fornektelse, fortvilelse og faststivnet syn på de andre og eget liv. Denne er kandidaten til å bli en sommerhit!

God bok!

3 kommentarer:

 1. Leste ut denne boken for noen få minutter siden, faktisk, så det var kjekt å se en rykende fersk bloggomtale da jeg logget meg på :)

  Dette er den tredje Alvtegen-boken jeg leser i vår. (Skrev om Svik og Sorg i mars, tror jeg det var) Ingen av bøkene jeg har lest vil jeg betegne som krim, men hun scorer stort på sin psykologiske innsikt. Det hersker vel liten tvil om at hun innehar en solid dose menneskekunnskap.

  Det viser hun absolutt i denne boken også, selv om jeg syns handlingen var heller blodfattig. Persongalleriet på sin side var som vanlig supert. Alt i alt mye bra, men jeg ble likevel ikke helt begeistret. Siste linja derimot, var genial ;-)

  SvarSlett
 2. Jeg liker Karen Alvtegen, så kanskje jeg burde lese denne boken og. Det hørtes ut som en veldig god bok.

  SvarSlett
 3. Har akkurat lest ferdig boka, og sitter igjen med en god følelse om en godt skrevet bok om et tema som de fleste vil kjenne igjen. Har lest de andre bøkene hennes også, og syns hun har gode menneskekunnskaper som får leseren engasjert.

  SvarSlett