torsdag 17. november 2011

Hisham Matar - Forsvinningens anatomi

Vakkert omslag, vakker tittel og vakker bok! Jeg har forsøkt meg på denne forfatteren tidligere (Ingen i verden), men ga meg. Det gikk så sakte og det skjedde så lite. Det gjorde det i denne boken også, men jeg hadde bare med meg denne ene boken på tur, så da fortsatte jeg. Og det var det verdt. Etter en litt sakte start blir denne boken bedre og bedre, og da jeg var ferdig var jeg helt "matt". Dette er skikkelig bra!
Boken handler om Nuri, en egyptisk gutt som mister moren sin da han er ganske liten. Han og faren reiser på ferie og der treffer de Mona. Både far og den 12 år gamle sønnen faller pladask for unge, vakre Mona og hun gifter seg med faren. Nuris far har arbeidet politisk i Egypt, det er litt uklart hva han har gjort, men faren er hele tiden forsiktig og redd for agenter. En dag forsvinner faren, og det er først nå fortellingen får dybde og spenst.

Fortellingen handler om identitet - hva vet vi om de vi er glad i. Og den handler om forholdet mellom barn og foreldre. Savnet av en mor som dør og tomheten etter at faren forsvinner sporløst. Relasjonen til de som arbeider i huset Nuri er vokst opp i.

Boken er nydelig, les den sakte og la den synke inn. Det er den vel verdt!
God bok!

3 kommentarer:

  1. Takk for at du gjør meg oppmerksom på en ny bok av en forfatter som jeg fant spennende gjennom nettopp 'Ingen i verden', JF http://thauke2read.blogspot.com/search/label/Matar

    SvarSlett
  2. Takk for en innsiktsfull og nyttig innlegg. Internett er et bedre sted med deg å skrive!

    Julebord

    SvarSlett