lørdag 24. september 2011

Reise i Baltikum

I dag har jeg tatt bussen fra Vilnius i Litauen til Riga i Latvia og fly derfra og hjem til Norge. Flyet kostet 380 kroner Oslo - Vilnius og 805 kroner fra Riga til Oslo (Norwegian). Bussturen fra Vilnius til Riga tar 4,5 timer og er en ypperlig måte å se litt av det baltiske landskapet på.

Buss-selskapet som kjører mellom de baltiske byene heter Luxekspress. Bussen er moderne, med gode seter, fri kaffe om bord og de holder ruten. Jeg betalte 55 litas fra Vilnius til Riga, det tilsvarer 125 norske kroner - nesten gitt bort med andre ord. Luxexpress kjører videre til Tallin fra Riga og videre til St.Petersburg. Sydover går den til Warsawa. Dette tilbudet åpner for at du kan ta en tur hele veien fra Warsawa til St.Petersburg, med stopp i de tre baltiske landene. Et mulighet er å ta Norwegian til feks. Warsawa, busse hele veien opp og ta fly tilbake til Norge fra St.Petersburg. Toget i Baltikum er ikke å anbefale, det er skikkelig dårlig, og buss er et glimrende alternativ.

Hvis du reiser denne veien er det et nyttig tips å plukke opp In your pocket på veien. Jeg kjøpte papirutgaven på flyplassen i Vilnius, i tillegg har jeg den som app på mobilen. In your pocket oppdaterer deg på hva som skjer, gode spisesteder og overnattingssteder med mer.

Denne gangen bodde jeg på et Bed and Breakfast til 30 euro om natten. Rent og pent, og med god beliggenhet (Sodugatve 4) - rett nedenfor jernbanen og busstasjonen og noen steinkast unna Gamlebyen i motsatt retning. Skrått over Hotel Astoria (SAS hotellet) har det kommet en kjempebra sushi-restaurant (i følge In your pocket er det den beste japanske/koreanske restauranten i Baltikum), nettsiden finner du her.

Hvis noen har tatt bussturen hele veien til St.Petersburg er dere velkommen til å legge inn en kommentar om hvordan turen var og hvor dere bodde på veien.

God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar