søndag 9. februar 2014

Ut på tur - Live as the locals

På tur med praktisk, liten og veldig rød bil
Jeg er tilbake i Berkeley, se tidligere innlegg her. Denne gangen kun for to uker, men som sist: jeg har leid en leilighet og ikke hotell. Det er mange fordeler med å bo i leilighet, ikke minst at man kommer "tettere på" kulturen der man er. Det er ingen grunn, med mindre man reiser på pakketur, og ikke leie en leilighet når man besøker nye steder. Det er ofte billigere, og det er mye gøyere. Tenk deg at du skal til Boston, New York, eller Miami i en uke eller to. Enten alene, med en eller flere venner, eller med familien. Hvis du leier en leilighet kan du abonnere på for eksempel New York Times og Boston Globe, som leveres på døren hver morgen. Du kan leie en leilighet med hage og/eller parkering. Der kan du i grille (med forbehold om været),  ha en liten bil og mulighet for å reise rundt, også utenfor sentrum.

Shopping food


I veldig mange land er det en opplevelse å handle mat. I USA har de et fantastisk utvalg i butikkene, og spennende matbutikker som feks Whole Foods. Her har de et stort utvalg organic/økologiske varer, og svært allergivennlig utvalg. Hvis du feks har glutenallergi, er veganer, har laktoseintoleranse: welcome to Paradise. (I Berkeley er Berkeley Bowl et must for folk som er opptatt av mat). Du kan også bestille hjem, hvis du er i USA er eat24.com et godt alternativ.

Berkeley streets
Du får en helt annen opplevelse av landet når du bor der på "ordentlig" - selv om det kun er for en uke. Alt fra oppvaskmiddelet, komfyren, fjernsynet og postkassen er noe annet enn hjemme. Hoteller er stort sett de samme overalt. I USA har de nettsider som http://www.homeaway.com/, men det kan ofte være like lett å google på stedet du skal. En annen mulighet, som jeg har brukt med stort hell, er husbytte. Da får du ofte bil med på kjøpet.

Hvis du ikke er fortrolig med å kjøre bil, er det et bra tips å leie eller kjøpe en GPS. Ofte er det dyrt å leie, så det kan lønne seg å kjøpe en. Jeg har en liten Garmin. Den er billig og jeg kan laste ned kart fra hele verden på den. For deg som ikke er helt stø i engelsk, kan du få norsk stemme på GPS'en.
På tur med gode sko. Fin-fin utsikt fra verandaen. Det har ikke de som bor på hotel!


Et annet tips, som de fleste allerede kjenner godt til, er å ta med seg noen gode sko. Det finnes ikke noe så hyggelig som å gå, særlig når du leier i et hyggelig nabolag. Bruk beina, ta bussen, gjør som de lokale. Det er både hyggelig og spennende!

God tur og lykke til!Foto Lene

8 kommentarer:

 1. Flotte bilder :), ønsker deg en fin uke

  SvarSlett
 2. Takk for fine reisetips! Håper du får en spennende tur :)

  SvarSlett
 3. Neste gang blir det leilighet ...... kanskje. Hvertfall veldig fristende.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er utrolig mye bedre enn hotel! Litt avhening av hvor man reiser, selvsagt, men i de fleste byer i Europa + hele USA: leilighet hvis det går.

   Slett
 4. Dette høres spennede ut! Jeg elsker også å gå i matbutikker når jeg er ute på tur.tak for tipset med GPS, det var smart

  SvarSlett
 5. Bra innlegg! Vil tro det er en helt annen opplevelse å leie leilighet enn å bo på hotell når man reiser. Kommer mye nærmere de lokales måte å leve på, som du skriver.

  Har aldri gjort det selv (annet enn da jeg studerte i Athen og Roma et semester), siden jeg ofte er såpass kort tid på hver plass jeg reiser. Men kunne gjerne tenkt meg å gjøre det! Broren min bor for tiden i USA hvor han studerer, så når jeg er på besøk der bor jeg selvsagt hjemme hos han og får en helt annen opplevelse av stedet enn hvis jeg skulle reist på ferie dit og bodd på hotell. Elsker Whole Foods!

  SvarSlett