fredag 5. juli 2013

Ut på tur. Santa Maria di Castellabate, Italia.

Santa Maria og området rundt. Amalfi kysten skimtes i bakgrunnen. På andre siden ligger vakre Positano, og Capri ligger rett ut til venstre i bildet.
Litt syd for Napoli, ca. 1,5 timers kjøring, ligger den lille byen Santa Maria de Castellabate. Det er en by som først og fremst besøkes av italienere, og derfor en autentisk og eksotisk opplevelse for nordmenn. Det er mozarella "land", og det serveres fersk mozarella på restaurantene. Deilig.
Vi var der i forbindelse med et bryllup, arrangert gjennom et firma i Norge som heter Brudepikene. De har spesialisert seg på å arrangere bryllup for nordmenn som ønsker å gifte seg i utlandet.

Byen.

Fra hovedgaten. Fotballkamp på TV.
Bryllupene arrangeres på høyden over Santa Maria. Utsikten er spektakulær, og omgivelsene perfekte for en romantisk vielse.
Det er en ganske søvning liten by - en by hvor det er godt å være sammen med familie. Vi var 36 stykker på det meste, og de mest ivrige av oss - ca 15 stykker - kom til Santa Maria en uke før bryllupet for å kombinere bryllup med ferie.


Vi fløy via Amsterdam med KLM ned, og via Munchen med Lufthansa tilbake til Oslo. Du får billetter for rundt 4000 pr person tur retur, hvis du er tidlig ute med bestillingen. Italia er ikke er spesielt billig ferieland, og jeg valgte å bo på et av de gode hotellene, Villa Sirio. Det er kåret til et av de beste på TripAdvisor.  Det betalte jeg 230 Euro pr natt for - to tenåringer og med selv i ett rom. Hotellet var eksellent, med prima beliggenhet helt nede i havnen.  Rommene vendte ut mot sjøen, og det eneste vi hørte om natten var bølgene som slo inn på land.


IdylliskI tillegg til Pizza og pasta, serveres masse god fisk på restaurantene.

10 Euro for leie av solstol på stranden

Castallabate vin. Anbefales.
Går du med gifteplaner? Drømmer du om romantikk ala Italia? This is your place!

1 kommentar:

  1. Jeg ble helt revet med av de fine fotoene. Italia er bare helt fantastisk, og denne byen er sikkert en perle. Har vært rundt omkring på Amalfikysten og Sorrentokysten, så jeg vet hvor herlig det er! Ha en flott sommerfredag!

    SvarSlett