søndag 28. april 2013

Bille August - Marie Krøyer

Marie Krøyer var gift med Skagen-maler Søren Krøyer. Han ble på et tidspunkt veldig syk av behandlingen han fikk mot syfilis, noe som forårsaket galskap, og han var i lange perioder innlagt på sykehus. I denne filmen møter vi ekteparet Krøyer og deres lille datter Vibs (Vibeke). Filmen er en fri fortolkning av skjebnen til Marie Krøyer, og ligger tett opp mot det som virkelig skjedde.

Etter noen stormfulle år møter Marie den svenske komponisten Hugo Alfven som hun blir stormforelsket i. Hun ber om skilsmisse fra Søren, men får det ikke før etter tre år - da venter hun Hugos barn.

Det er en sterk og trist historie som fortelles i filmen. Kvinner hadde få, om noen, rettigheter på denne tiden, noe som blant annet fører til at Marie må gi fra seg datteren sin.

Her er traileren:
Filmen er visuelt vakker, bygger på historiske hendelser, er dramatisk fra begynnelse til slutt, og fullstendig hjerteskjærende. Og ja, Hugo er en troløs mann - han fører Marie rett inn i et enda mer ulykkelig liv, og hun dør ensom og bitter, alene i Stockholm.

Anbefales!

7 kommentarer:

 1. Jeg fryser når jeg ser traileren. Så fint at du postet dette fine innlegget. Denne skal jeg kjøpe når den kommer i salg. 100% sikkert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg lånte min i Itunes og så den på Ipad. Den er nydelig!

   Slett
 2. Jeg har boken som manuset til denne filmen er basert på. den heter: Balladen om Marie og er skrevet av Anastasia Arnold. Har ikke rukket å lese den ennå, men nå fikk jeg et puff. Filmen høres fin ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den boken har jeg så lyst på! Har du fått tak i den i Danmark?

   Slett
  2. Hei, jeg har den i norsk oversettelse, fant den på salg for noen år siden. PP Forlag har gitt den ut i Norge. Anastassia med dobbel s, skal det forresten være.
   Den heter det samme på dansk, og er utgitt i 1999.

   Slett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
  Svar
  1. Søren også, - aariho, jeg trykket på slett i stedet for publiser. Beklager!

   Slett