tirsdag 6. november 2012

Beijing

Beijing-morgen


Beijing er en spennende by og Kina er et spennende land. Jeg har hatt min første tur til Kina, og det ga mersmak! Her får du noen  tips som du kan ta med deg hvis du skal til Beijing.

SAS flyr direkte fra København til Beijing. Turen tar mellom 9 og 10 timer fra København og du kan få en tur rundt 7000 kroner fra Oslo avhengig av sesong.

Oktober er en fin måned å reise i, det er ikke så mange turister, temperaturen er fin og det er utenfor sesongen, i hvertfall for nordmenn. En by med rundt 20 millioner innbyggere har nødvendigvis et ufattelig antall besøkende fra hele verden året rundt. Sett gjerne av litt tid, jeg var i Beijing i 6 netter, men 2 dager gikk bort til en konferanse og jeg hadde funnet ut hva jeg ønsket å se før jeg reiste. Det var helt åpenbart at jeg ikke ville rekke over allverden og jeg satt opp to-tre ting jeg ønsket å få med meg. For det første ville jeg (selvfølgelig) gå på den kinesiske mur. Det har jeg hatt lyst til siden jeg var liten jente. For det andre ville jeg besøke et tempel, helst et som ikke var overfylt av turister. Etter en del lesing om de ulike templene falt valget på The Lama Temple. Så ønsket jeg å gå i Beijing-operaen, inspirert av et meget vellykket besøk på tradisjonelt teater i Tokye for noen år siden. Jeg ønsket å bo i en hutong - som betyr narrow street/trang gate i den delen av Beijing som står igjen av gamle Beijing. Sist men ikke minst: shopping! Beijing er et eldorado for shopping av klær, suvenirer, tepper, smykker, stoffer, te og brukskunst.

First thing first
Etter at billettene var bestilt begynte søket etter det perfekte hotellet. Kriteriene var klare og jeg søkte hutong på Trip Advisor. Det kom opp masse alternativer og valget falt på Double Happiness Courtyard Hotel i Dungsi, en av de gamle bydelene sentralt i Beijing. Hotellet er kåret som nummer 1 av travellers choice på Trip Advisor, med god grunn. På Trip Advisor ligger det over 500 omtaler av hotellet og jeg merket meg at mange drosjesjåfører ikke alltid finner frem i disse trange gatene. Og at de ofte snyter deg. Jeg bestilte hotellet, i underkant av 500 kroner natten og sendte hotellet en forespørsel om de kunne fikse henting på flyplassen når jeg landet. De fikk flightnummer og dato og sendte i løpet av en times tid en bekreftelse på at det ville stå en fyr på flyplassen med en plakat med navnet mitt på. Han kjørte meg direkte til hotellet, og prisen var i underkant av 180 kroner.

Hotellet ligger litt bortgjemt i en liten hutong, sentralt  forhold til t-banen, den Himmelske Fredsplass og mange av de andre serverdighetene i Beijing.

Double Happiness Courtyard Hotel Historien til mange av hotellene i hutongene er spennende. Det hotellet vi bodde på tilhørte opprinnelig en forsker, han skrev den første kinesiske encyclopedia i Kina. Bygget er mer enn 200 år gammelt og delen vi bodde i er en av de få som ikke ble revet i anledning OL i Beijing.

Inngangspartiet til hotellet

Hutong


De bruker barnesete på syklene i Beijing også

Slakteren i hutongen
På hotellet fikk vi bestilt tur til muren og en forestilling i Beijing Opera. Du betaler ca 240 kinesiske penger for en tur, det er ca 215 norske kroner. Turen til muren var en dagstur som inkluderte lunch.

The Great Wall - et imponerende byggverk!


Chinese dusk - det var tåkete og vakkert. Neste gang ønsker jeg med strålende sol.


Bratt og krevende. Og veldig moro!


Etter vi hadde vært på muren reiste vi til en regjeringsdrevet fabrikk som lagde nydelige figurer av jade. Jeg fikk kjøpt meg enda et tilskudd til min etterhvert så mangfoldige gude-samling, en happy-Buddha håndlaget i gammel jade. Vi spiste på fabrikken, kjempegod kinesisk mat. Deretter reiste vi for å se på de gamle Ming-gravene. Området var vakkert, men selve serverdigheten var i bunn og grunn ganske kjedelig. Men det var tydelig at kineserne var begeistret.Jeg kommer tilbake med blogginnlegg om reiseguider og et blogginnlegg om shopping i Beijing.

God tur!

3 kommentarer:

 1. Flott reportasje, nesten som å være tilbake selv!

  SvarSlett
 2. Vi var i Kina i sommer. Vi var bare et par dager i Beijing, men det var veldig spennende. Det var et tett program for å få med 'alt', men vi fikk god tid på oss til å nyte Muren - en stor opplevelse! Hutongene var ikke en del av programmet, men min mann og jeg fikk allikevel sneket oss til et besøk der. Det var nesten det mest opplevelsesrike ved besøket i Beijing.
  Har skrevet et par innlegg fra den store reisehn i bloggen :-)

  SvarSlett
 3. Herlig reportasje, fikk lyst til å reise tilbake dit. Var selv i Shanghai, Xian og Beijing på en rundreise for 7år siden.
  Et fantastisk land, jeg skal tilbake dit en dag, det er sikkert!
  Vi var den gang på en pakketur(min aller først, vi var bare 20 ifølget) og fikk besøke en familie i Hutongene, det var virkelig spennede å høre hvordan de levde.
  Det mest spennede og imponerende var folk, kultur og opplevelser i Xian tross alt det andre vi opplevde, det var så anderledes!
  Min drøm er å ta en tur på flodene i sukkertoppdistriktene!
  Ingun

  SvarSlett